La vaga dels treballadors de terra d’Ibèria a l’aeroport de Barcelona ha causat vuitanta-una anul·lacions en la segona jornada de protesta. Vueling ja havia avisat dijous que suspendria setanta-tres vols, però avui British Airways n’ha anul·lat vuit més. De fet, Vueling ha assegurat que la vaga ha afectat uns 15.600 passatgers de la companyia que tenien vols amb origen o destí a Barcelona. La majoria han estat recol·locats en altres vols el mateix dia o l’endemà. El comitè de vaga es reunirà demà al matí per decidir si continua amb les protestes.

Consulteu l’estat de tots els vols d’arribada i sortida ací.

En declaracions a Europa Press, Minguillón ha qualificat de ‘desafortunat’ atribuir els retards generalitzats dels vols d’ahir a la forta pluja, que va fer paralitzar durant mitja hora els enlairaments i els aterratges. Avui encara s’han registrat retards i, segons Aena, s’espera recuperar totalment la puntualitat a final del dia. L’aeroport operarà un total de 1.074 vols.

El portaveu ha informat que els treballadors compliran avui també amb els serveis mínims, que ha qualificat d’excessius, i ha explicat que el seguiment de la vaga és del 80%, mentre que Ibèria l’ha rebaixat fins el 14,79%.

Minguillón ha afirmat que ‘no hi ha notícies’ sobre una nova reunió de negociació amb la companyia, i que els representants del comitè d’empresa es reuniran demà a les 10.30 hores per decidir si fan noves jornades de vaga.

La vaga dels treballadors de terra d’Ibèria, que reclamen millores laborals, ja va causar ahir la cancel·lació de seixanta-dos vols, als quals es van sumar les trenta-dues cancel·lacions per la meteorologia adversa a Barcelona.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.