vaga general

El seguiment de la vaga general ha estat massiu a les universitats catalanes, excepte a la UPC, on l’afluència d’estudiants ha estat ‘menor a l’habitual’ han informat fonts de la Secretaria d’Universitats.

A la Universitat de Barcelona (UB) el seguiment ha arribat al 90% en la majoria de facultats, excepte a les de de la Ciències de la Terra i en Economia i Empresa, on ha estat del 30%, segons universitats.

La mateixa font ha confirmat que a les facultats d’Educació, Filosofia i Geografia i Història el seguiment ha estat total, mentre que no hi ha hagut classe, com ja estava programat, a les facultats de Farmàcia del Campus Diagonal i al Campus Clínic.

D’altra banda, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha destacat ‘l’absència de piquets informatius i la normalitat en l’accés al campus i als centres’. Segons aquesta universitat, aquest matí ‘no hi havia presència d’alumnes”‘a les facultats de Ciències de la Comunicació, Ciències de l’Educació, Traducció i Interpretació, Ciències Polítiques i Sociologia, Dret, Filosofia i Lletres, Psicologia i Unitat Docent de Ciències Mèdiques Bàsiques.

A les Facultats d’Economia i Empresa i Ciències i Biociències la presència d’alumnes estava per sota del 5%, segons la UAB, que ha afegit que a la Facultat de Veterinària, Campus de Sabadell i Escola d’Enginyeria la presència d’alumnes era inferior al 50%.

A la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) l’afluència d’estudiants ha estat ‘menor de l’habitual’, segons Universitats, i no s’ha produït cap incident excepte a primera hora en els accessos a Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), i una vegada resoltes les classes s’han desenvolupat amb normalitat.

A la Universitat Pompeu Fabra, la incidència de la vaga ha estat del 100% al campus de Poblenou, del 50% al Campus del Mar mentre que al Campus de Ciutadella s’han impartit 9 de les 70 classes, ha detallat la mateixa font.

D’altra banda, als campus de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona s’ha registrat un seguiment del 90% de la vaga, excepte al campus Vendrell de Coma-Ruga, on s’han seguit el 50% de les classes, segons Universitats.

A la Universitat de Lleida només hi ha hagut normalitat en les classes al Campus de Ciències de la Salut, mentre que a la resta de facultats hi ha hagut alteracions en les classes, ha informat la mateixa font.

El seguiment a la Universitat de Girona ha estat ‘massiu i no s’han registrat incidents’, segons fonts de la Secretària d’Universitats i de la pròpia universitat. Amb motiu de la vaga, el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) ha instat rectors, degans i directors a suspendre les activitats avaluables.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb