L’aeroport de Barcelona recupera avui la normalitat després d’un cap de setmana caòtic, tant per la vaga del personal de terra d’Ibèria com per les anul·lacions de vols causades per l’aiguat de dissabte, que va obligar a aturar l’activitat. Aquest matí, la gran majoria dels vols que s’enlairen o que aterren a Barcelona van sobre l’horari previst. Més de quinze mil passatgers van quedar afectats per les anul·lacions, la majoria dels quals van ser recol·locats en altres vols que sortien ahir o avui mateix. Aquest matí, el comitè de vaga es reuneix per decidir si continua les protestes.

Consulteu l’estat de tots els vols d’arribada i sortida ací.

El comitè de vaga exigeix, sobretot, d’estabilitzar els llocs de feina. En aquest sentit, demana de transformar tots els treballadors fixos a temps parcial a fixos a temps complet. També vol que 400 treballadors eventuals esdevinguin fixos.

D’aquesta manera, segons el comitè, s’acabaria ‘l’abús de les hores extraordinàries obligatòries’ dels treballadors arran de l’augment del trànsit aeri. El comitè considera que les seves demandes també permetran de reorganitzar els torns i els horaris i aconseguir ‘unes condicions de treball dignes’.

Ibèria, en canvi, s’escuda en el fet que no pot transformar els contractes del personal de l’aeroport de Barcelona perquè s’han de negociar a escala estatal.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.