L’Ajuntament de Manacor fa avui a les 12 del migdia un ple extraordinari per votar la moció de censura presentada pels partits de l’oposició: PP, Proposta per les Illes (PI) i l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC-SYS). D’aquesta manera, Miquel Oliver (Més-Esquerra) deixarà de ser batlle quatre mesos després d’haver constituït un govern d’esquerres en minoria, juntament amb PSIB i Volem Manacor, partit afí a Podem. El PP i el PI han pactat de repartir-se la batllia. Pedro Rosselló (PP) serà batlle els primers dos anys, cosa que farà de Manacor el municipi més gran de les Illes Balears en mans del PP. La líder del PI, Catalina Riera, serà la batllessa els dos anys següents.

L’entorn de Més dóna per fet que la moció anirà endavant, car l’acord entre el PI, el PP i l’AIPC és total. Els tres partits fins i tot van signar l’acord davant de notari abans de presentar la moció. El motiu amb què justifiquen la moció de censura és que el govern municipal no ha fet cap pas per arribar a un consens amb les altres forces malgrat governar en minoria i que només ha fet actuacions simbòliques.

El motius de la moció
Oliver vincula la moció de censura als resultats de l’auditoria econòmica de les arques municipals que és a punt d’acabar-se. Diu que té evidències que ‘algunes coses no es van fer bé en el passat’, en referència a l’anterior govern del PP, que integrava també alguns membres actuals del PI. Amb tot, ja ha avisat que tant si governen com si són a l’oposició les investigaran.

Membres de l’entorn de Més atribueixen aquesta moció a les ferides obertes que van deixar les negociacions postelectorals entre Més i el PI. Aquestes negociacions es van trencar el dia abans de la investidura i Més va acabar formant govern amb PSIB i Volem Menorca. El PI va criticar amb molta duresa aquest episodi i va acusar Més d’entretenir-los per poder governar en minoria.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb