Un grup de catalans que viuen als Països Baixos han instat al parlament i al govern holandès a demanar l’alliberament dels presos polítics. Ho han fet a través d’una campanya en una pàgina web en què es recullen signatures per a fer la petició.

‘A Espanya, els líders catalans estan detinguts des del 2017, tot i la insistència d’Amnistia en la seva alliberació immediata. El nostre govern està preocupat per Polònia i Hongria, però considera que la situació a Catalunya és un problema intern espanyol. Els membres de la Comissió d’Afers Europeus i els membres de la Comissió d’Afers Exteriors de la Cambra de Representants haurien d’aprovar això’, diu la pàgina, que també recalca que els presos polítics han estat detinguts per ‘acusacions infundades per delictes violents’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb