Les empreses Uber i Cabify han anunciat que deixen Barcelona arran del decret que ha aprovat el govern que obliga a pre-contractar el servei VTC amb una antelació mínima de quinze minuts. ‘Amb les restriccions aprovades per la Generalitat de Catalunya ens veiem obligats a suspendre el servei d’UberX a Barcelona’, ha explicat l’empresa en un comunicat.

D’una altra banda, Cabify acusa la Generalitat de cedir davant del xantatge del taxi i assegura que ha estat expulsada de Catalunya: ‘Cabify lamenta que el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, hagi cedit a la pressió i les exigències del sector del taxi, perjudicant greument l’interès dels ciutadans.’.

Segons Uber, la pre-contractació amb una antelació de quinze minuts és una mesura inaudita a Europa i ‘totalment incompatible amb la immediatesa dels serveis sota demanda, com UberX’. De totes maneres, l’empresa assegura que manté la porta oberta a continuar negociant amb el govern i l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir ‘una regulació justa per a tots’.

No és la primera vegada que Uber abandona Barcelona. El març passat va tornar a operar a la capital catalana després de tres anys d’absència. Havia desembarcat a la ciutat l’abril del 2014, però el mes de desembre va deixar d’operar-hi perquè un jutge va dictaminar que els conductors no tenien l’autorització administrativa per a desenvolupar la seva funció i això feia que la seva activitat fos competència deslleial amb el taxi.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb