Tradició i innovació al Mercat del Ram de Vic

  • S'hi amplia l'espai dedicat a conèixer una casa de pagès · Enguany es farà un concurs per a reconèixer l'explotació ramadera més sostenible de la comarca

VilaWeb
06.04.2017 - 22:00
Actualització: 06.04.2017 - 22:02

El Mercat del Ram, una trobada imprescindible per al sector agropecuari, arriba aquest cap de setmana a Vic. S’hi faran exhibicions ramaderes, concursos eqüestres, mostres de productes agrícoles i activitats gastronòmiques i culturals. I a la plaça Major hi haurà una fira on es vendran palmes i palmons, l’embrió original del mercat. Ja ho va dir la batllessa de Vic, Anna Erra, durant la presentació de la fira: ‘La Fira del Ram juga molt bé amb la tradició i la innovació, però el mercat no vol perdre les seves arrels ni els trets distintius.’

Entre les novetats d’enguany, es destaca l’ampliació en espai i continguts de la Casa de Pagès, una iniciativa que es va estrenar l’any passat. Amb voluntat didàctica, explica l’origen de la indústria agroalimentària, un sector amb molt de pes a la comarca. Per mitjà de diverses àrees com el camp i l’hort, el graner, la cabana, l’estable i el mercat, els visitants podran viure de prop el dia a dia d’una masia. És un espai situat dins el firal, adreçat, principalment, a un públic familiar i que es dinamitza amb tallers, exposicions i activitats didàctiques.

Enguany hi ha novetats com ara el Premi Especial Osona, que reconeixerà l’explotació ramadera més sostenible i eficient energèticament, i la Mostra de Turisme, un espai que vol ser un aparador turístic de tota la comarca. Un dels atractius que ha guanyat més força aquests últims anys són les exhibicions eqüestres. A la zona esportiva hi ha demostracions, concursos de doma clàssica, carrusels, salts d’obstacles, horseball

També hi haurà la mostra agroalimentària Terra i Cuina, en un espai situat entre el Passeig i la plaça de Carbó, amb una quarantena d’expositors que vendran productes de proximitat o artesanals. S’hi oferirà vi, verdura, embotits, carn fresca, oli, pastissos, pa, bolets… I l’oferta es complementarà amb un espai gastronòmic on se serviran esmorzars de forquilla, arròs i tapes de degustació. La novetat d’enguany és un espai dedicat a les cerveses artesanes, amb més de cinquanta marques de tot Catalunya.

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor