Submergeixen en un port 500 ampolles de vi Malvasia per experimentar un nou procés d’envelliment

  • D'aquí tres mesos s'extraurà part de la producció per avaluar-ne l'evolució i iniciar-ne la venda a partir del 2023

VilaWeb

Redacció

27.06.2022 - 12:30

El celler de l’Hospital de Sitges ha submergit prop de 500 ampolles de vi Malvasia al Port d’Aiguadolç de Sitges per provar un nou procés d’envelliment. És el primer cop que una producció de vi es desa sota l’aigua en un port, després d’altres experiències puntuals a la costa catalana fetes a mar obert.

L’objectiu és veure com s’alenteix el procés d’envelliment d’unes ampolles que reposaran a quatre metres sota l’aigua. Al novembre està previst extraure sis ampolles per començar a veure l’evolució del producte, i hi haurà noves extraccions al febrer i a la primavera del 2023.

El resultat es compararà amb altres 500 ampolles de la mateixa collita, les quals estan envellint al celler tradicional. La previsió és que estiguin a la venda d’aquí a un any.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor