La cooperativa d’energia verda Som Energia ha fet l’assemblea general anual al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona amb uns objectius clars per al 2018: arribar als vuitanta mil clients i facturar un total de cinquanta milions d’euros. De fet, les xifres del proppassat 2017 de Som Energia han complert les previsions més optimistes i han clos amb una facturació final de trenta-un milions d’euros i un subministrament a 62.100 llars i empreses d’arreu de l’estat espanyol.

En aquesta trobada, en el qual han participat més de tres-cents socis, s’han renovat força càrrecs del consell rector i s’hi ha fet un repàs de l’exercici econòmic i social del 2017. Juntament amb el pressupost d’enguany, també hi han presentat el pla de treball de Som Energia i ha estat aprovada una modificació dels estatuts per tal d’adaptar-los a la nova normativa vigent i al funcionament actual.

Per primera vegada, en aquesta sessió s’ha fet funcionar la plataforma ‘Participa’, una eina de gestió democràtica i de participació virtual a través de la qual els socis han pogut votar i fer aportacions i propostes abans de l’assemblea. Amb el vot –eminentment electrònic– han autoritzat la integració de la cooperativa a la unió de cooperatives de consumidors i usuaris d’energies renovables Unión Renovables i han adoptat explícitament els principis de l’economia social i solidària.

També han donat el vist-i-plau al calendari democràtic anual, que servirà per establir els processos per a una participació clara i democràtica. A més, s’ha establert el límit de contractants del subministrament elèctric a través dels socis, i s’ha acordat de fer un estudi tècnic sobre la compra de l’energia que generen les instal·lacions unifamiliars dels socis.

Som Energia és una cooperativa de consum i de producció d’energia verda sense ànim de lucre que va néixer el 2010 amb el propòsit de canviar el model energètic actual cap a un de totalment renovable i democràtic. Actualment, gaudeix de prop de quaranta-vuit mil socis i de més de setanta-sis mil contractes de subministrament elèctric a tot l’estat espanyol. Durant el darrer any, més de tres mil famílies i organitzacions, amb una inversió de tres milions d’euros, han engegat iniciatives d’autoconsum col·lectiu a través de la Generació kWh, que els permet d’obtenir electricitat 100% renovable a preu de cost, inferior a qualsevol altra producció amb combustibles fòssils i nuclears.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb