La cooperativa d’energia verda Som Energia ha fet l’assemblea general anual al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona amb uns objectius clars per al 2018: arribar als vuitanta mil clients i facturar un total de cinquanta milions d’euros. De fet, les xifres del proppassat 2017 de Som Energia han complert les previsions més optimistes i han clos amb una facturació final de trenta-un milions d’euros i un subministrament a 62.100 llars i empreses d’arreu de l’estat espanyol.

En aquesta trobada, en el qual han participat més de tres-cents socis, s’han renovat força càrrecs del consell rector i s’hi ha fet un repàs de l’exercici econòmic i social del 2017. Juntament amb el pressupost d’enguany, també hi han presentat el pla de treball de Som Energia i ha estat aprovada una modificació dels estatuts per tal d’adaptar-los a la nova normativa vigent i al funcionament actual.

Per primera vegada, en aquesta sessió s’ha fet funcionar la plataforma ‘Participa’, una eina de gestió democràtica i de participació virtual a través de la qual els socis han pogut votar i fer aportacions i propostes abans de l’assemblea. Amb el vot –eminentment electrònic– han autoritzat la integració de la cooperativa a la unió de cooperatives de consumidors i usuaris d’energies renovables Unión Renovables i han adoptat explícitament els principis de l’economia social i solidària.

També han donat el vist-i-plau al calendari democràtic anual, que servirà per establir els processos per a una participació clara i democràtica. A més, s’ha establert el límit de contractants del subministrament elèctric a través dels socis, i s’ha acordat de fer un estudi tècnic sobre la compra de l’energia que generen les instal·lacions unifamiliars dels socis.

Som Energia és una cooperativa de consum i de producció d’energia verda sense ànim de lucre que va néixer el 2010 amb el propòsit de canviar el model energètic actual cap a un de totalment renovable i democràtic. Actualment, gaudeix de prop de quaranta-vuit mil socis i de més de setanta-sis mil contractes de subministrament elèctric a tot l’estat espanyol. Durant el darrer any, més de tres mil famílies i organitzacions, amb una inversió de tres milions d’euros, han engegat iniciatives d’autoconsum col·lectiu a través de la Generació kWh, que els permet d’obtenir electricitat 100% renovable a preu de cost, inferior a qualsevol altra producció amb combustibles fòssils i nuclears.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb