Libia

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha elogiat els progressos aconseguits tant per Washington com pels seus aliats en la campanya militar contra l’autodenominat Estat Islàmic, si bé ha subratllat que el grup encara té capacitat de perpetrar i inspirar atacs.

‘Continuarem perseguint de manera agressiva l’Estat Islàmic a través de cada front d’aquesta campanya’, ha afirmat Obama en una roda de premsa.

El president ha continuat explicant que el Govern sirià segueix violant la treva, i que les accions de Rússia a Síria plantegen dubtes sobre les seves intencions al país.

‘els Estats Units segueix preparat per treballar amb Rússia i intentar reduir la violència i reforçar els nostres esforços contra Estat Islàmic i Al-Qaida a Síria, però fins ara Rússia ha fracassat a l’hora de prendre les mesures necessàries’, ha lamentat.

Alhora, ha assegurat que és l’hora que Rússia ‘mostri’ que realment persegueix aquests objectius.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb