sindicats escoles

Els sindicats del sector de l’ensenyament al Principat han publicat avui un comunicat unitari en què proposen un paquet de mesures noves al Departament d’Educació de cara a la tornada a l’escola. Les consideren imprescindibles i, diuen, han de servir per ‘compensar les carències viscudes pel nostre alumnat a tots els nivells el final de curs passat, salvaguardar el dret a l’educació dels nostres infants i joves i la salut pública, i per la prevenció de noves situacions de rebrot que ens poden tornar a portar a les portes d’un nou confinament’.

Les mesures que reclamen són garantir la presencialitat de tots els alumnes a tots els nivells educatius, reduir la quantitat d’alumnes per aula: deu a infantil i quinze a la resta de nivells educatius. El pla del Departament preveu que a totes les classes de primària hi hagi menys de vint alumnes. A la secundària i al batxillerat, els grups podran arribar a ser fins de trenta alumnes

Com serà la reobertura de les escoles a Catalunya? Grups estables i més reduïts, màscares i entrades esglaonades

Els sindicats també reclamen més personal docent, d’atenció educativa i de serveis necessari per tal d’aplicar aquestes reduccions tot mantenint les especialitats i l’atenció a la diversitat. Exigeixen que l’ús de les màscares sigui obligatori a partir de sis anys, que es garanteixin EPI per als treballadors i treballadores amb màscares FFP2 i pantalles facials, que es garanteixi la distància de seguretat dins de les aules i centres educatius.

El document també denuncia que hi ha ‘treballadors vulnerables que no ha rebut encara resposta dels serveis de prevenció’, i demana ‘que no s’incorporin fins a tenir la informació sobre la seva consideració de vulnerabilitat o sensibilitat’. Lamenten que Educació ‘s’ha mostrat inaccessible a les nostres propostes de negociació fins ara, continuem mostrant voluntat negociadora’.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.