La barcelonina Sílvia Romero, el vila-realenc Manel Pitach i el xativí Vicent Bataller són els guanyadors dels XXXIV Premis Literaris Ciutat de Xàtiva. L’acte de lliurament dels premis s’ha fet a l’Espai Cultural Sant Domènech i ha estat amenitzat per l’espectacle multidisciplinari ‘Mulïer’, de la companyia Maduixa Teatre.

El premi Blai Bellver de narrativa l’ha obtingut l’obra El jurament, de Sílvia Romero. La barcelonina és sòcia de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i de l’Associació de Relataires en Català (ARC) i ha guanyat diversos premis literaris, com ara el XVè Premi El Lector de l’Odissea, per la novel·la Lladres d’històries.

El premi Ibn Hazm de poesia l’ha rebut Manel Pitach per l’obra Poemari per a ociosos. La seva concepció de la creació artística es basa en l’explicació el món per mitjà d’un llenguatge autèntic, inequívoc i compromès amb l’estètica i la societat. Pitach va guanyar el 2002 el premi Jacint Verdaguer, d’Òmnium Cultural, per l’obra Trajectes del desencís.

Finalment, el premi Carlos Sarthou d’assaig i investigació s’ha lliurat a Vicent Bataller, per l’obra El parlar del tinguem. Enguany, a les modalitats de poesia, narrativa i assaig del certamen, s’hi han presentat cent trenta obres.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]