Totes les activitats del Saló del Manga de Barcelona, que torna a ser presencial

  • El festival durarà d'avui fins dilluns i es farà al recinte de la Fira de Montjuïc

VilaWeb
Redacció
28.10.2021 - 21:50

El Saló del Manga torna a Barcelona d’avui fins dilluns, al recinte de la Fira de Montjuïc. Enguany torna a ser presencial, després d’haver-se fet en línia l’any passat, arran de la pandèmia. L’any 2019 s’hi havien aplegat més de cent cinquanta mil visitants i ara hi havia tantes ganes de tornar-hi que les entrades es van exhaurir en menys de vint-i-quatre hores.

El saló –que és una cita única dels seguidors de l’anime– comptarà amb una àmplia oferta de propostes relacionades amb la cultura popular i tradicional japonesa. Ocuparà els pavellons 1, 2, 2.1 i 5 i la plaça de l’Univers i hi haurà alguns canvis d’emplaçament per a adaptar-se a les exigències de la situació sanitària. Hi haurà un pavelló que no es podrà fer servir, convertit en centre de vaccinació que es mantindrà obert durant els dies del saló.

La programació inclou activitats que es faran durant els quatre dies entre les 9.00 i les 20.00. Us les detallem a continuació:

Programació d’activitats

  • Mostra de cinema a l’Auditori

La mostra de cinema tindrà una versió presencial i una altra en línia. Una de les grans estrenes serà l’últim film de Momoru Hosoda, Belle, després del pas pel festival de Sitges. A més, amb motiu dels vint anys de l’estrena d’El viaje de Chihiro, es farà una projecció especial d’aquest film.

  • El Gran Escenari

Enguany es trasllada al pavelló 2.1. A l’escenari torna el cosplay amb el concurs ECG Fan Experience, el K-Pop Assault i el concurs de karaoke. També s’hi faran concerts i espectacles d’estrelles japoneses.

  • La plaça de l’Univers

Aquí hi haurà el Dance Stage. A part de l’exposició que es va fer en el vint-i-cinquè aniversari, hi haurà música i coreografies de K-Pop i el concurs del festival Otaquiz, que permetrà als assistents de convertir-se en Otaqueen o Otaking del Manga Barcelona. També en aquest espai hi haurà les habituals furgoteca i zones per a menjar.

  • Espai Daruma

En aquest espai hi haurà la Japan Experience. Els assistents s’hi podran endinsar una mica més en la cultura japonesa amb tallers en què s’ensenyaran les bases per a escriure, per a aprendre japonès o per a practicar la cal·ligrafia kanji. Entre moltes altres activitats, també es podrà participar en l’escape room The samurai challange.

  • Manga Sport

Els visitants també podran suar la cansalada en activitats esportives diverses. Per exemple, es podran practicar les arts marcials japoneses o les lluites de sabres làser.

  • Nihon Ryori 

És la secció dedicada a la gastronomia japonesa. Roger Ortuño guiarà els visitants per una selecció de receptes. Ací també hi haurà un concurs de menjar ramen.

  • Casa SEAT

Enguany, el saló travessa les fronteres de la Fira de Barcelona i s’expandeix fins a l’edifici de la Casa SEAT. Divendres a la tarda, editors i autors guanyadors dels premis Manga Barcelona s’asseuran a parlar de les obres guanyadores. Dissabte a la tarda, Laia López i Carles Dalmau, responsables dels dos últims cartells del festival faran una conferència. I a continuació, Oriol Estrada Rangil, assessor de continguts del Manga Barcelona, parlarà de les “Ciutats del futur”, és a dir, com el manga-anime ha imaginat el futur. Per a poder assistir a aquests actes de franc caldrà reservar entrades en aquest enllaç.

Els convidats: connexió Barcelona-Japó

Al saló d’enguany hi participaran artistes com ara Carles Dalmau i Laia López (autors dels últims cartells del Manga Barcelona), Kenny Ruiz (Tezucomi, Planeta Manga, autor del cartell del 25è Manga Barcelona), Jimi Macías (guanyador del premi de Bronze del Premi Internacional de Manga del Japó, amb Intransextellar), Wade Otaku i Drawill (Blood Moon), Eric Cuaresma (SpaceDrum), Jorge Arranz (Otro Japón), Marta Coca i Jose Luís Maravall (Threason). Tots participaran en conferències, taules rodones i en les esperades sessions de signatures.

Malgrat les dificultats per a dur convidats del Japó, es mantindrà la connexió entre els dos països. Gràcies a la tecnologia, els assistents podran tenir contacte virtual amb alguns autors convidats. És el cas de les dues autores que van guanyar el Japan Media Arts Festival: Hirako Waka, autora de My broken Mariko; i Kohinata Marco, autora de Hei no naka no Biyoshitsu. També hi haurà connexions amb el Museu Tokiwa-so, amb els anomenats apartaments del manga i amb el grup de ball Takarabune.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any