SABADELL (BARCELONA), 20 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Sabadell ha presentat aquest dijous la I Mostra Internacional de Cinema Animal, que se celebrarà del dilluns 6 al diumenge 12 de novembre al cinema Imperial de la localitat.

La iniciativa té un doble objectiu: promoure i reconèixer les produccions documentals del territori, i contribuir a una conscienciació i responsabilitat més gran cap als animals, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Està previst que s’emetin documentals, curts i pel·lícules que convidin a reflexionar sobre el dret dels animals, les injustícies i la violència que pateixen, i el divendres 10 es visualitzaran les cintes finalistes i l’endemà aquelles que hagin estat convidades.

Així mateix, es durà a terme un concurs de produccions audiovisuals d’animals en dues categories: de ficció i documental, dotades amb 2.000 euros cadascun, tot i que encara no compta amb unes bases de concurs, que s’aprovaran en el ple d’abril.

Es tracta de la primera mostra d’aquest tipus a Espanya i se suma a altres de diversos països del món com els Estats Units i Colòmbia, amb els quals el govern municipal ha establert contactes per impulsar-la.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb