El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit avui que li feia estrany que el PP l’hagués escridassat quan al ple d’investidura de la setmana passada al congrés espanyol va dir unes paraules en català. Ha fet aquestes declaracions al programa d’Antena 3 ‘Espejo público’, entrevistat per Susanna Griso. I el compte oficial de Ciutadans ha fet un piulet amb les declaracions de Rivera: ‘No m’hauria imaginat mai que per haver parlat uns minuts en català al congrés rebria una escridassada per part del PP.’ Però al cap de poca estona, el piulet ha estat eliminat, i substituït per un altre que deia: ‘No m’hauria imaginat mai que per haver defensat la unió dels espanyols, en català, rebria una escridassada del PP.’ Hi ha hagut usuaris que han pogut capturar el piulet eliminat:

I aquest és el que el compte oficial de Ciutadans ha deixat:

Podeu escoltar les declaracions que ha fet Rivera, al final de l’entrevista:

Heus-les ací, transcrites: ‘He estat al Parlament de Catalunya i hi he sentit escridassades d’alguns partits per haver parlat en català i en castellà, però no m’hauria imaginat mai que per haver-me adreçat uns vint segons en una llengua espanyola, el català –la meva llengua també–, a la tribuna del congrés l’escridassada vingués per part del PP. I a mi em va semblar que uns altres no els escridassaven pas, que em sembla bé que no ho facin. […] I en aquest cas em va sorprendre la virulència, perquè per primera vegada algú feia servir el català per a reivindicar la unió i la igualtat dels espanyols. I em va semblar una mica estrany.’

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb