El batlle de València, Joan Ribó, ha defensat ‘la màxima protecció’ del servei públic de taxi sense ingerències de les companyies de vehicles de lloguer amb conductor (VTC). ‘El taxi és un servei públic i volem donar-li la màxima protecció, entenent que ha de conviure amb les noves plataformes, sense que aquestes envaïsquen les seues competències’, ha manifestat en un comunicat.

Així, Ribó ha assegurat que el consistori aplicarà el decret en què treballa la conselleria de Vertebració del Territori per a regular el sector del taxi i dels VTC. Sobre aquest, el batlle ha destacat l’establiment d’un període mínim de 15 minuts de pre-contractació, entre el moment de la sol·licitud del servei i el seu inici.

Així mateix, ha al·ludit a la decisió de no permetre que els VTC captin clients a la via pública, de manera que ho facin exclusivament a través de l’aplicació de la plataforma a la qual pertanyin.

A més, Joan Ribó ha precisat que les necessitats de transport de València fan que ‘s’introduïsca algun aspecte addicional’ com la prohibició que els VTC estacionin en les parades de taxi.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb