Detenen el tinent de batlle d’Economia de Cornellà per presumptes contractacions irregulars

  • En total hi ha hagut onze detinguts en el marc dels registres a Cornellà i Sant Feliu de Llobregat

VilaWeb
Imatge de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat
EFE
14.02.2022 - 18:49
Actualització: 14.02.2022 - 19:49

La policia espanyola ha detingut almenys onze persones a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per la peça separada que s’ha obert derivada de la causa del consell esportiu de l’Hospitalet. La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) ha detingut el tinent de batlle i regidor d’Economia, Sergio Fernández, un ex-regidor d’Esports i vuit tècnics municipals.

Els agents s’han emportat caixes amb documentació i arxius informàtics tant de l’Ajuntament de Cornellà com del Consell Esportiu del Baix Llobregat. Aquests escorcolls deriven de la causa del consell esportiu de l’Hospitalet de Llobregat que investiga, entre d’altres, la batllessa del municipi, Núria Marín. Fruit de la seva investigació, el jutjat de l’Hospitalet va obrir una peça separada i es va inhibir en favor del número 4 de Cornellà.

La causa investiga presumptes delictes de malversació de fons públics, falsedat documental i emblanquiment al consell esportiu de la ciutat. No fa gaire ERC va registrar una sol·licitud perquè Marín comparegués a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament. També s’ha demanat la compareixença de Cristian Alcázar, que és segon tinent de batlle i primer secretari del PSC local; de Cristóbal Plaza, ex-regidor d’Esports que va dimitir arran de la investigació, i de Jaume Graells, que va denunciar el presumpte cas.

La policia considera Alcázar, un dels responsables de la presumpta trama de malversació de fons, segons que va avançar El Periódico. La unitat d’investigació del cos policial denuncia als informes presentats a la causa la “passivitat, permissivitat o deixadesa” davant la manca de control de les subvencions públiques per valor d’uns 200.000 euros anuals. També observa un possible “enriquiment il·lícit”, entre altres irregularitats. En aquesta part de la investigació el cos no implica Núria Marín, a la qual s’acusa de no fer cas de les advertències sobre les presumptes anomalies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any