El Tribunal Suprem ha incrementat de 8,3 milions d’euros a 10,3 milions d’euros la indemnització que Red Eléctrica haurà de pagar a Endesa per l’apagada del juliol del 2007 a Barcelona, que va afectar més de 320.000 veïns durant dos dies. La sentència ha arribat aquest divendres, després d’anys de litigi entre les dues companyies, i conclou que totes dues en van ser responsables.

Els magistrats donen la raó parcialment a Endesa, que havia recorregut la primera sentència que va fixar que Red Eléctrica havia d’indemnitzar la companyia elèctrica amb 8,3 milions d’euros. El Suprem conclou que l’origen de l’apagada va ser responsabilitat de les dues companyies, ja que la caiguda d’un cable d’Endesa va provocar tres curtcircuits en una línia de Red Elèctrica, que, segons la sentència judicial, tenia els cables en mal estat.

A conseqüència de tot això, 323.337 abonats es van quedar sense subministrament des del matí del 23 de juliol del 2007, i el van anar recuperant gradualment fins dos dies després. A més, van quedar afectats 13 CAP i diverses línies de Metro, Ferrocarrils de la Generalitat i tramvia. Igualment, es van haver de mobilitzar efectius de protecció civil, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, serveis socials i penitenciaris i d’empreses de subministrament de gas i aigua.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]