Un any més, comença la festa més esbojarrada, l’Aquelarre de Cervera, que enguany fa quaranta anys. Des d’avui fins diumenge, la capital de la Segarra farà de la música i el foc els eixos principals d’aquesta misteriosa festa centrada en la llegenda del Mascle Cabró.

Tot plegat començarà avui a les sis de la tarda amb la trobada de bestiari, que anirà acompanyada d’una cercavila de foc a les onze de la nit i un correfoc dels Diables de Cervera a la una de la matinada. Però l’eix de la celebració de l’aniversari és La mort i la purga, un acte sensorial a càrrec de la companyia Alea.

Demà hi haurà el plat fort de la programació: un espectacle commemoratiu dels quaranta anys de l’Aquelarre, que inclourà cercaviles, l’Encesa de la Universitat, el Ball de la Polla, la Invocació del Mascle Cabró, l’Escorreguda Final i el Foqueral.

A banda el foc, la música tornarà a ser un dels puntals de la festa. Durant aquests tres dies, als sis escenaris de l’Aquelarre hi actuaran grups com ara Oques Grasses, avui a la 1.30, la Pegatina, demà a les 0.30, Hora de Joglar, demà a les 0.30 o Pastorets Rock, demà a les 2.30.

Per una altra banda, els infants també podran gaudir de l’Aquelarre: la programació ofereix l’Aquelarret, un conjunt d’activitats paral·leles adaptades al públic infantil que pretenen fomentar el relleu generacional. S’hi faran tallers de bruixes i bruixots, assaigs de foc i tallers de percussió, entre més.

Un dels altres actes commemoratius de l’aniversari serà l’exposició ‘L’Aquelarre de Cervera. 40 anys construint la festa’, al Museu Comarcal de Cervera, que fa un repàs de l’evolució de la festa des dels inicis. Es podrà anar a veure fins l’11 de setembre. Com cada any, també hi haurà la fira esotèrica i alternativa del Gran Boc, considerada una de les fires d’aquesta temàtica més grans i importants del sud d’Europa. Enguany fa vint anys i s’hi trobaran una vuitantena de firaires.

Podeu consultar ací tota la programació de l’Aquelarre de Cervera.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.