El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat aquest dilluns el MWC després de la seva inauguració oficial. En una atenció als mitjans, el president s’ha vanagloriat del ‘bon funcionament’ del congrés i ha celebrat que es pugui realitzar a Barcelona. En aquest sentit, ha volgut refermar el compromís del govern amb la tecnologia i ha garantit que l’executiu ‘entén que l’agenda digital és una prioritat, una agenda d’interès nacional’. ‘Catalunya és una nació digital i una nació tecnològica, perquè té talent, empreses, teixit, programes i polítiques encaminades aquí, amb compromís amb les tecnologies’, ha sentenciat, tot assegurant que amb esdeveniments com el MWC, ‘es pot dir més que mai que el món ens mira, que el món està mirant Catalunya’.

Segons el president, només amb ‘el bon clima’ del sopar inaugural i la primera jornada del Mobile, ja es pot copsar que ‘aquest any tothom està molt content de com van les coses’. ‘La ciutat està a l’altura, acompanya el temps, el transport funciona, l’organització és impecable’, ha valorat, tot vaticinant que aquesta edició serà ‘molt bona’ per empreses i participants.

Puigdemont ha remarcat que ja amb les primeres xifres ‘s’estan superant les expectatives en assistència, en empreses i en novetats’. A més, ha detallat que la presència de companyies catalanes ha crescut i que ha sobrepassat les 100. ‘És una xifra rècord i és un fidel reflex de la vitalitat del sector a Catalunya’, ha remarcat. El president ha expressat el seu desig que el MWC serveixi perquè ‘les empreses puguin fer més que altres anys, incrementar possibilitats de negoci, i Catalunya aprofitar l’oportunitat extraordinària que Barcelona sigui la capital mundial de la tecnologia’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]