debat successori

Acaba de ser investit president i ja s’ha obert el debat sobre si Ximo Puig continuarà d’aquí a quatre anys. El motiu és el nomenament del seu antic cap de gabinet, Arcadi España, com a conseller de Política Territorial, que ha estat interpretat en clau successòria per alguns mitjans. Per tallar les especulacions, Puig no ha tancat la seva decisió sobre si continuaria o no, tot i que en principi havia dit que només hi estaria dues legislatures.

El president no vol que això sigui una de les polèmiques de la legislatura i ha explicat que la decisió es prendrà en el moment adequat, d’acord amb l’interès general. Una manera de no comprometre’s en res i mirar d’ajornar la decisió.

D’una altra banda, ha explicat que divendres ja se sabria la primera part de la segona línia del Consell, que mantindrà la mescla de partits perquè la legislatura passada es va comprovar que era una fórmula d’èxit. El president considera que caldria exportar-la: ‘Quan no tenen visió de conjunt, els governs de coalició fracassen’, diu. Aquesta fórmula s’aplicarà d’acord amb la representativitat i amb l’objectiu d’aconseguir un govern àgil.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.