VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, haurà de respondre en la pròxima sessió de control en les Corts sobre la seua valoració de les polítiques de transparència del Consell i el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2017, el seu full de ruta per a una major eficàcia i millora de l’administració de justícia després dels canvis dins de la Conselleria i sobre els avanços en el model productiu de la Comunitat Valenciana amb les polítiques dutes a terme pel Govern autonòmic.

En la sessió de control, que se celebrarà el dimecres 26 d’abril –el ple d’eixa setmana serà d’una sola sessió pels actes del 25 d’abril, dia de les Corts–, la síndica del PP, Isabel Bonig, preguntarà al cap del Consell per la seua valoració sobre les polítiques de transparència.

En esta mateixa línia, Alexis Marí, portaveu de Ciutadans (Cs), demanarà a Puig que explique “com ha canviat el model productiu de la Comunitat Valenciana amb les polítiques dutes a terme pel Govern valencià.

Des del grup Compromís, el seu síndic Fran Ferri inquirirà al ‘president’ sobre la seua opinió dels PGE para 2017 i de “l’incompliment de les resolucions de les Corts –per part del Govern– relatives a unes inversions justes” per al territori valencià.

Finalment, el portaveu de Podem en la Cambra, Antonio Montiel, preguntarà sobre el full de ruta del Consell per a aconseguir “una major eficàcia i millora de l’administració de justícia” després dels canvis de responsables produïts en la Conselleria en les últimes setmanes, quan es va produir el cessament del subsecretari de Justícia Luis Felipe Martínez –càrrec que ara ocupa Bàrbara López Ramón– i l’eixida de la directora general de Justícia Maria Àngels García Vidal, –substituïda per Verónica López Ramón–.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]