puig avançament eleccions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que eren conscients de les seves competències en la negociació entre el sector del taxi i els vehicles amb conductor, però ha reclamat al Ministeri de Foment espanyol que doni capacitat normativa a les autonomies per a regular sense dificultat les VTC.

Puig vol un marc regulador en què hi hagi igualtat d’oportunitats, sense ‘competència deslleial’. Ha dit també que les decisions sobre la mobilitat han de ser com més a prop millor dels ajuntaments i les comunitats autònomes, però que cal tenir tots els instruments ‘per a poder garantir aquesta equitat, aquesta igualtat d’oportunitats i aquesta superació de la deslleialtat’.

En aquest punt ha recordat que al País Valencià negocien amb els sectors implicats i que ja és en audiència pública el decret per a situar aquesta qüestió ‘en l’àmbit de la racionalitat i preservant l’interès fonamental dels ciutadans, la seguretat jurídica i els drets dels treballadors, tant del taxi com de la resta’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb