tensió

Els socialistes valencians volen posar tensió al pacte amb Compromís per la batllia de València amb excuses de forma, tot i que l’acord és inevitable. La reunió d’avui entre el batlle en funcions i candidat de Compromís, Joan Ribó, i la cap de llista del PP, María José Català, ha incomodat la candidata del PSPV, Sandra Gómez, que considera una falta de respecte que el candidat de Compromís s’hagi reunit abans amb Català, a les 10.30, que no pas amb ella, citada a les 11.30. I com ja va anunciar, no ha assistit a la cita. En un comunicat, el grup socialista exigeix responsabilitat a Compromís per a arribar a un nou acord de govern progressista, i ha lamentat que ‘la primera fotografia’ de Joan Ribó després de les eleccions hagi estat amb el PP.

Els socialistes s’agafen a les negociacions per a configurar un nou govern a la Generalitat, en les quals la primera reunió ha estat entre les forces progressistes, sense atendre prèviament la dreta, malgrat haver obtingut més bon resultat. El PSPV vol imposar l’agenda i ha citat Compromís a una primera reunió entre tots dos candidats a començament de la setmana entrant per a fer passos en la negociació i començar a decidir el programa de govern dels quatre anys vinents.

Català ha dit que entenia que l’haguessin citada en primer lloc perquè Compromís seguia la ronda de contactes institucionals d’acord amb els resultats del 26-M, i el PP havia estat el segon partit més votat. També ha confirmat la previsible oposició del PP a la investidura de Ribó, i ha retret que el PSPV i Compromís estiguessin més centrats en batalles i protagonismes que no pas a governar. El batlle en funcions ha insistit, a la sortida de la reunió –de mitja hora– en el caràcter institucional i no negociador de les reunions que fa aquests dies.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.