Pere Llobera
Artista visual.
L’origen d’aquest quadre neix d’una instal·lació que vaig dur a terme el 2015 sota el títol de PALACIO ¿REAL? Aquesta imatge vol ser un joc d’equívocs sobre la capa pictòrica, on hipotèticament es retrata a un Juan Carlos decrèpit i una Doña Sofía de porcellana destrossada, però que en realitat i per si tot plegat no era prou humiliant, no és res més que un simple bodegó d’una atrotinada pàgina d’una revista del cor.”
“Tot el que succeïa dins d’aquella instal·lació, ara farà dos anys (amb aquest quadre i aquest poema inclosos), jugava a objectualitzar persones com si fossin ‘coses’, sense continguts. Els interrogants de ¿Real?, per exemple, evidenciaven els seriosos dubtes respecte del que la gent amb càrrecs simbòlics (reis, diplomàtics, agregats culturals, cònsols, etc), podien generar en la gent que no disposava d’aquests atributs i que en conseqüència, com a espectadors d’una realitat paral·lela, es podien estar mirant tot allò com si fos una estranya opereta.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb