USTEC

El departament d’Ensenyament ha enviat una proposta als sindicats per tal de satisfer les seves demandes i intentar de desconvocar la vaga prevista pel dia 9 de febrer. Aquesta oferta, ‘molt esquemàtica’ segons fonts sindicals, és un primer acostament després d’una setmana amb pocs avenços. El departament de Meritxell Ruiz es compromet a contractar 3.500 professors pel curs vinent i 2.200 més entre el pressupost del 2018 i 2019. La demanda sindical, i a la que hi donen suport els cinc principals sindicats catalans, és de 6.000 professors nous per tal de poder aconseguir reduir dues hores l’horari lectiu dels professors.

Tanmateix, i abans d’estudiar l’oferta en profunditat, fonts sindicals expliquen que no és suficient. ‘Ensenyament es compromet a què recuperem una hora amb els 3.500 professors de l’any vinent, però no diuen si els 2.200 restants serien per a recuperar la segona hora lectiva. No ho volen reconèixer per escrit’.

Un altre dels dubtes de l’oferta és que Ensenyament estipula l’increment de 3.500 professors pel pressupost del 2017 en 140 milions d’euros. Segons els sindicats, l’augment de 6.000 professors té un cost de 80 milions i entenen que aquest cost és excessiu. ‘No voldríem que aquests 140 milions que són fruit de la nostra vaga se’n vagin a la concertada’.

És previst que les negociacions continuïn, ja que el departament de la consellera Meritxell Ruiz ha convocat una mesa de negociació per dimecres vinent, una reunió que s’havia d’haver fet aquesta setmana però que des de la Generalitat no es va convocar.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb