El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit avui amb el rei espanyol, Felipe VI, en el Palau de la Zarzuela. L’audiència del rei espanyol forma part d’una ronda de reunions que està portant a terme amb els presidents de diferents territoris després de les eleccions.

El cap de l’estat espanyol ha saludat al president valencià en el Saló d’Audiències de Zarzuela, on han intercanviat diversos comentaris abans de passar al despatx del rei per mantenir la reunió.

Puig li ha transmès el ‘bon moment’ del País Valencià i també la necessitat urgent que se solucioni el model de finançament. Segons el president valencià, ‘he percebut comprensió per part del rei, a qui també li he agraït el seu suport permanent als valencians’.

En la reunió es preveu que també s’hagi abordat la situació política, a menys de 24 hores de la segona votació en el debat d’investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol i la possibilitat que hi hagi un executiu de coalició amb Podem.

Aquesta és la segona vegada en poc temps que coincideix amb el rei espanyol, ja que Puig va acompanyar Felipe VI en la visita que va realitzar el 15 de juliol a València.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.