L’eurodiputada del PP Dolors Montserrat presidirà la comissió de Peticions de l’eurocambra (PETI) i el socialista Juan Fernando López Aguilar ocuparà el mateix càrrec a la comissió de Llibertats, Justícia i Afers Interiors (LIBE). Per altra banda, Ciutadans ocuparà la vicepresidència de la darrera comissió amb Maite Pagazaurtundúa, segons han votat aquest dimecres els eurodiputats que formen part de les comissions parlamentàries.

‘Amb el PP, la veu dels espanyols sonarà amb més força’, ha dit Montserrat després de ser escollida presidenta de PETI. Segons ha explicat, el seu propòsit al capdavant de la comissió serà ‘defensar el compliment de l’estat de dret’ als estats de la UE. En una línia similar s’ha expressat Pagazaurtundúa, que ha afirmat que des de la comissió de LIBE lluitarà ‘per combatre les amenaces’ a l’estat de dret.

A banda, també destaca de les votacions d’aquest dimecres l’elecció de l’expresident del Parlament Europeu, Antonio Tajani, per presidir la comissió d’Afers Constitucionals de la cambra.

El president i els vicepresidents composen la Mesa de les comissions per a un mandat de dos anys i mig, és a dir, fins a gener de 2022. A més de presidir les reunions de la comissió, el president representa a la comissió dins i fora del Parlament, i presideix les delegacions que participen en negociacions interinstitucionals amb el Consell Europeu i la Comissió Europea sobre textos legislatius. Els vicepresidents substitueixen el president en cas necessari.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.