Un 40% dels espanyols considera que els candidats del PP i de Ciutadans van ser els qui més agressivitat i insults van utilitzar en la campanya electoral de les passades eleccions generals espanyoles. Així ho palesa el darrer estudi postelectoral publicat pel CIS.

Concretament, el 18,1% dels enquestats assenyalen els populars mentre que l’11,7% opinen que ho van ser els candidats de Ciutadans. Els tercers candidats més assenyalats (8,2%) són els de Vox. Gairebé el 60% dels enquestats considera que a la campanya hi va haver bastant o molta agressivitat i insults.

Preferències per pactes entre el PSOE i Unides Podem

Els enquestats també expressen opinió pel que fa a la composició del govern espanyol. L’opció preferida és que el PSOE governi en minoria amb acords puntuals amb d’altres partits. Així ho vol un 20,2% dels qui responen. Tanmateix, els qui voldrien un pacte dels socialistes amb Unides Podem, bé amb partits nacionalistes (15,8%) bé amb partits independentistes (10,6%) sumen el 26,4% dels enquestats. Finalment, un 16,1% voldria un pacte del PSOE amb Ciutadans.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.