La policia de Londres ha començat a utilitzar càmeres amb tecnologia de reconeixement facial en directe (LFR) distribuïdes per la ciutat amb la finalitat de reduir el crim i la violència a la capital anglesa. La policia ha explicat que serà un complement perquè els agents localitzin els criminals, i se centraran en petites àrees per a analitzar els vianants.

Les càmeres es col·locaran en els punts on hi hagi més probabilitats de localitzar els delinqüents més perillosos, i cada patrulla tindrà una llista d’observació en què apareixen els delinqüents més buscats. El comissari adjunt de la MET, Nick Ephgrave, ha reafirmat la transparència d’aquest projecte i ha declarat que ‘les càmeres estaran clarament senyalitzades i els agents desplegats en l’operació repartiran fullets sobre l’activitat’. La finalitat serà, segons afirmen, la de combatre la violència, el crim més greu, l’explotació infantil i els atacs amb ganivets i armes de foc que han augmentat en els últims anys.

Ephgrave va afegir que aquesta tecnologia ja s’utilitza en el sector privat i que no només ajudaria a detenir criminals sinó que també ajudaria a localitzar nens perduts i adults vulnerables. La mesura ha estat durament criticada, en un estat on no tenen document d’identitat. Diversos mitjans han dit que el govern britànic espiarà a la població o que això comporta una ‘pèrdua de la privacitat’.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb