Perpinyà estrena la fira Indígenes, dedicada als vins naturals

  • Hi participen prop de 90 productors del Principat, la Catalunya Nord i Occitània

VilaWeb
Redacció
30.04.2017 - 22:00

Jean Lhéritier és un dels impulsors del moviment ‘slow food’ a França i també gran defensor dels vins naturals, que són aquells on no s’afegeixen sulfits i el vi fermenta de manera natural. Per reivindicar aquesta manera de fer el vi s’ha impulsat la primera fira Indígenes, que es fa avui a Perpinyà. Gairebé noranta productors del Principat, la Catalunya Nord i Occitània s’apleguen a l’Església dels Dominicans per oferir tastos i vendre el producte.

Els vins naturals són elaborats sense afegir-hi res, cap component químic o llevat artificial. De fet, indígenes és el nom que es dóna als llevats que es troben de manera natural al raïm i que provoquen la fermentació del vi. El resultat és un vi menys manipulat, que vol expressar cada anyada des de les característiques pròpies. A més, en ser vins que no han estat tractats, tenen un gust i unes característiques força diferents que poden sorprendre els paladars que no hi estan acostumats.

Aquest tipus de cultiu més respectuós amb la terra i el paisatge va començar als anys 50 a França i amb el temps s’ha difós a tot arreu. Tant a Catalunya com al Rosselló és una tendència que va en augment. Aquesta fira té la particularitat de tenir productors de la Catalunya del Nord i del Principat i en aquest sentit és la primera. Hi participen 49 cellers de la Catalunya Nord, 15 d’Occitània i 18 del Principat, la majoria provinents de la Denominació d’Origen Penedès però també de la zona de l’Empordà, la Conca de Barberà, el Montsant, Alella, etc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any