El quadern Hors-Séries de Le Monde del mes d’octubre analitza, entre més temes, el procés d’independència de Catalunya, mitjançant una llarga entrevista al director de VilaWeb, Vicent Partal.

Partal hi explica el camí que seguiran el Parlament de Catalunya i el govern fins a proclamar la independència, en el cas que es guanyi el referèndum d’independència, convocat per al setembre del 2017.

L’entrevista, feta a Barcelona per Michel Lefebvre, repassa també alguns dels processos d’independència que el director de VilaWeb ha viscut com a periodista per a deixar clar que la societat internacional s’adapta quan les realitats canvien. Partal afirma que un dia hi haurà una negociació entre Catalunya i Espanya perquè el pes del deute serà massa elevat per a l’estat espanyol i descarta una intervenció militar, que considera impossible perquè l’exèrcit espanyol no té avui la capacitat d’ocupar un territori com el català.

El suplement, d’un centenar de pàgines, tracta de la idea de la partença, d’Homer al Brexit. Es pot trobar als quioscs i també es pot adquirir a la web.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.