Junts podem anar molt més lluny

Fa vint-i-cinc anys que VilaWeb va començar a caminar. Ara, amb tota l'experiència acumulada, sabem que si aconseguim prou suport podem elevar la potència a 25 i fer el millor diari del món. Digital, català i en català. Ens ajudeu a fer-ho possible?

Doneu suport a VilaWeb

La Mesa del Parlament ha aprovat avui el Pla d’igualtat de gènere per al període 2020-2023, que tindrà una vigència de quatre anys i contindrà vuitanta-quatre accions dividides en sis eixos d’actuació.

L’objectiu és que la cambra incorpori transversalment la perspectiva de gènere, promogui activament la igualtat efectiva entre dones i homes i la no discriminació de les persones del col·lectiu LGTBI en el conjunt de les seves actuacions.

El pla s’articularà al voltant dels següents eixos: la igualtat d’accés, la igualtat en la capacitat d’influència, el pes de la perspectiva de gènere en l’activitat parlamentària, la producció de legislació amb perspectiva de gènere, la igualtat de gènere en la funció simbòlica de la càmera i la implementació i seguiment.

En aquest sentit, contemplarà diferents accions, com la introducció de la paritat de gènere com a criteri normatiu en la composició de tots els òrgans de decisió, l’aprovació d’un protocol contra la violència masclista o la formació obligatòria per a la prevenció d’aquest tipus de violència.

A més, aquestes mesures incidiran en totes les persones que treballen en la institució, ‘des de diputats i diputades, fins a personal de la cambra, assessors dels grups parlamentaris i fins i tot empreses externes que treballen al parlament’.

Així mateix, en relació al punt que preveu el seguiment i implementació del projecte, fonts parlamentàries asseguren que el pressupost del parlament ‘anualment haurà de contemplar una partida concreta per a l’execució del pla, així com establir uns mecanismes de seguiment’.

El pla és el resultat d’un estudi diagnòstic de la situació de les dones i els homes en la institució, en el qual es van analitzar prop de cent indicadors per a detectar diferents àmbits de millora.

Ha estat elaborat pel Grup de Treball en Equitat de Gènere (GTEG), que es mantindrà actiu mentre es desplegui el pla i està integrat per representants de la Mesa, de tots els grups i subgrups parlamentaris, del Consell de Personal i de Secretaria General.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.