El Parlament de Catalunya aprova el seu primer pla d’igualtat de gènere

  • El pla és el resultat d'un estudi diagnòstic de la situació de les dones i els homes en la institució

VilaWeb
EFE
14.01.2020 - 14:31

La Mesa del Parlament ha aprovat avui el Pla d’igualtat de gènere per al període 2020-2023, que tindrà una vigència de quatre anys i contindrà vuitanta-quatre accions dividides en sis eixos d’actuació.

L’objectiu és que la cambra incorpori transversalment la perspectiva de gènere, promogui activament la igualtat efectiva entre dones i homes i la no discriminació de les persones del col·lectiu LGTBI en el conjunt de les seves actuacions.

El pla s’articularà al voltant dels següents eixos: la igualtat d’accés, la igualtat en la capacitat d’influència, el pes de la perspectiva de gènere en l’activitat parlamentària, la producció de legislació amb perspectiva de gènere, la igualtat de gènere en la funció simbòlica de la càmera i la implementació i seguiment.

En aquest sentit, contemplarà diferents accions, com la introducció de la paritat de gènere com a criteri normatiu en la composició de tots els òrgans de decisió, l’aprovació d’un protocol contra la violència masclista o la formació obligatòria per a la prevenció d’aquest tipus de violència.

A més, aquestes mesures incidiran en totes les persones que treballen en la institució, ‘des de diputats i diputades, fins a personal de la cambra, assessors dels grups parlamentaris i fins i tot empreses externes que treballen al parlament’.

Així mateix, en relació al punt que preveu el seguiment i implementació del projecte, fonts parlamentàries asseguren que el pressupost del parlament ‘anualment haurà de contemplar una partida concreta per a l’execució del pla, així com establir uns mecanismes de seguiment’.

El pla és el resultat d’un estudi diagnòstic de la situació de les dones i els homes en la institució, en el qual es van analitzar prop de cent indicadors per a detectar diferents àmbits de millora.

Ha estat elaborat pel Grup de Treball en Equitat de Gènere (GTEG), que es mantindrà actiu mentre es desplegui el pla i està integrat per representants de la Mesa, de tots els grups i subgrups parlamentaris, del Consell de Personal i de Secretaria General.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any