El secretari general de Podem i candidat d’Unides Podem a la presidència del govern, Pablo Iglesias, ha apuntat a una baralla entre sectors dins del PSOE de Pedro Sánchez, un d’esquerres que voldria governar amb la seva confluència i ‘una nova versió que vol governar amb la dreta’.

Així ho ha posat de manifest en el transcurs d’un acte públic fet a Toledo davant d’un auditori de tres-centes persones que ha omplert el Centre Cívic del barri de Santa Bàrbara, on ha reparat en l’anunci que Sánchez va llançar en ple debat electoral sobre atorgar una vice-presidència econòmica a Nadia Calviño.

En la seva opinió, aquesta proposta era una picada d’ullet a la dreta, ja que Calviño ‘és la que es va a Brussel·les amb la motxilla austríaca’. Per contra, ha tingut paraules per la ministra d’Hisenda en funcions espanyola, María Jesús Montero, que en el debat que protagonitzava ahir ‘estava incomodíssima’ davant aquest argument socialista.

Els resultats de les eleccions espanyoles del 10-N: vots, escons i municipi

‘Montero va dir ahir que donaria suport a un impost a la banca, i jo li vaig dir en un tuit que per a això hauria de convèncer Calviño i Sánchez, i això serà difícil’, ha agregat. ‘El que passa és que Sánchez no va nomenar a Montero com a vice-presidenta. Va nomenar a Calviño’.

En aquest punt, ha recordat que Sánchez sí que va ser d’esquerres quan va haver de recuperar la Secretaria General del PSOE. ‘Però oblideu-ho. Ara hi ha una nova versió que vol arribar a un acord amb la dreta per afrontar la crisi amb polítiques amb els resultats els quals ja coneixem’, ha insistit.

‘Mà estesa’ al PSOE

Pablo Iglesias ha dit que des de la seva confluència són ‘conscients’ que no podran governar en solitari, de manera que ‘allargaran la mà una altra vegada’ al PSOE ‘deixant enrere els retrets’ i ‘empassant-se gripaus’. ‘Ens hem de posar d’acord amb el PSOE. No podem fer el que ens agradaria. La Unió Europea seguirà limitant la nostra democràcia, però serem responsables’, ha indicat.

Però ha insistit que la força parlamentària que reculli la seva candidatura ‘no lliurarà un govern gratis’ i cada vot es traduirà ‘en responsabilitats de govern que la gent a Espanya notarà des del primer dia’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb