El candidat d’EH Bildu a lehendakari, Arnaldo Otegi, ha advertit que la seva candidatura ha estat una decisió adoptada ‘de manera sobirana’ per l’esquerra abertzale i, per tant, ‘no hi ha tribunal, ni estat, ni guàrdia civil, ni exèrcit espanyol que m’impedeixi ser candidat’ a les eleccions basques del 25 de setembre. Otegi ha fet aquestes declaracions després assistir a l’enterrament de l’advocada, política i activista, Doris Benegas.

A l’enterrament també hi han assistit importants membres de l’esquerra abertzale com Joseba PermachTasio ErkiziaJoseba Alvarez o Martín Garitano. La diputada de la CUP, Anna Gabriel, també hi ha estat present.

Sobre la seva possible inhabilitació, Otegi ha afirmat que no és una qüestió que el sorprengui, ja que ‘desgraciadament l’esquerra independentista, en aquest país, està massa acostumada als vets i la repressió’. En aquest sentit, ha recordat que amb la Iniciativa Internacionalista va passar ‘quelcom similar’, però ‘no ho van aconseguir’. I ha afegit: ‘Pels independentistes, les úniques portes giratòries que existeixen són les de les presons’.

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb