Ordenen de substituir les acreditacions d’apoderats de Vox perquè porten la bandera d’Espanya

  • La Junta Electoral de València recorda que l'ús de la bandera no és autoritzat al costat de les sigles i els símbols dels partits perquè són una instrumentalització

VilaWeb
EFE
28.05.2023 - 13:58
Actualització: 28.05.2023 - 17:30

La Junta Electoral de València ha ordenat de substituir les identificacions dels apoderats de Vox perquè hi apareixia la bandera d’Espanya. L’ús de la bandera no és autoritzat al costat de les sigles i els símbols dels partits polítics perquè es considera una instrumentalització.

Aquesta resolució, a la qual ha tingut accés l’agència EFE, s’adopta després d’una denúncia del PSOE per les acreditacions dels apoderats de Vox. La Junta Electoral de València ha acordat de traslladar la seva decisió als representants de Vox perquè substitueixin aquestes acreditacions per altres sense la bandera d’Espanya.

La Junta Electoral de València assenyala que la Junta Electoral espanyola (JEC) va resoldre, en l’acord del 20 de novembre de 2019, que les formacions polítiques no havien de fer servir la bandera d’Espanya al costat de les sigles i símbols del seu partit polític en la identificació dels interventors i apoderats, perquè significava una instrumentalització d’aquest símbol prohibida per la legislació vigent.

La resolució afegeix que la JEC cita expressament l’article 8 de la llei 39/1981 pel qual es regula l’ús de la bandera d’Espanya i altres banderes i ensenyes. Per això, no s’autoritza l’ús de la bandera espanyola en aquestes targetes identificatives, la qual cosa ha de comunicar-se a les Juntes Electorals de Zona perquè, al seu torn, ho transmetin a les meses electorals perquè els representants de Vox procedeixin a substituir les identificacions. Això no afectarà la seva condició d’apoderats o interventors de la candidatura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any