La portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, intenta una ofensiva final per a concórrer amb el PP a les eleccions de Galícia i del País Basc el 5 d’abril. Un acord de coalició que també vol que inclogui Catalunya, tot i que els comicis encara no tenen una data fixada. Només queden dos dies perquè registrin una coalició.

Ciutadans, al caire de l’abisme

Arrimadas es reuneix amb el president del PP, Pablo Casado, per a pressionar-lo perquè els conservadors acceptin la coalició a Galícia. La candidatura gallega és el principal escull, atès que el dirigent del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, és reticent a l’acord amb Ciutadans. De fet, les enquestes li auguren una nova majoria absoluta.

L’aliança amb el PP al País Basc és pròxima, mentre que Casado accepta que Ciutadans lideri una coalició a Catalunya per a intentar plantar cara a l’independentisme. Tanmateix, Arrimadas vol que també es faci una coalició a Galícia, cosa que de moment el PP es resisteix a acceptar. La negativa de Feijóo a acceptar Ciutadans a la seva candidatura pot enterrar les opcions d’una aliança electoral al País Basc i també a Catalunya.

Per la seva banda, Casado pressiona Arrimadas perquè Ciutadans s’integri a la candidatura del PP a les pròximes eleccions espanyoles per a provar de derrotar el PSOE. De moment, però, Cs manté que té el seu propi espai polític i defensa que les aliances electorals serien excepcionals a Galícia, el País Basc i Catalunya.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb