Els hotels de Barcelona tancaran el mes d’agost amb una ocupació del 65% sobre les places ofertes, després d’un estiu en què han anat recuperant gradualment l’activitat a mesura que avançava la vaccinació. Les dades de l’estiu permeten un pronòstic optimista de cara a la temporada de congressos. El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manuel Casals, ha explicat a Efe que l’ocupació mitjana dels tres mesos de juny, juliol i agost no arriba al 50%, molt lluny encara del 90% que es va aconseguir el juliol i agost del 2019, abans de la pandèmia. “Ja havíem avançat que donàvem l’estiu per perdut i s’ha complert més o menys, atès que s’ha arribat al 50% d’ocupació amb menys de la meitat dels hotels en actiu. Si tots haguessin obert les portes, el percentatge seria molt pitjor“, ha dit.

En concret, l’ocupació hotelera a la capital catalana no va arribar al 30% el juny, va ser d’un 55% el juliol i ha anat creixent de manera constant a l’agost, fins a arribar al 60% la primera quinzena i al 70% durant la segona part del mes. L’agost del 2019 hi va haver prop de 63.000 persones dormint cada dia en hotels de Barcelona, en canvi, el mes que ara acaba tancarà amb vora 19.000 visitants per nit, amb una mitjana de 13.000 en tot l’estiu, segons les dades del Gremi d’Hotels.

Els hotelers comparen sempre les dades d’aquest estiu amb les del 2019, un any de rècord per al turisme a Catalunya, i no pas amb les del 2020, quan el sector va ser tan afectat per la covid-19 que el gremi solament té meres estimacions d’activitat. L’ocupació baixa dels hotels de la ciutat ha anat acompanyada d’una rebaixa dels preus, amb la qual s’ha intentat atreure més turistes.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.