VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)

El secretari autonòmic d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur registrat el desembre que, segons ell, han confirmat que 2016 ha suposat el “punt d’inflexió en la creació de llocs de treball a la Comunitat Valenciana”.

Nomdedéu ha qualificat les dades de “positives”, ja que s’ha constatat la consolidació d’un creixement sostingut que ha provocat la reactivació del mercat de treball. Així, tal com ha subratllat, en termes interanuals s’ha produït una reducció de la desocupació del -9,31 el que implica que hui hi ha 43.027 persones parades menys que fa un any.

“Es tracta del primer exercici en el qual podem analitzar l’impacte de les polítiques en matèria de feina de l’actual Consell i el fet cert és que les dades són molt esperançadores i ratifiquen que estem al camí correcte”, ha assenyalat el secretari autonòmic, que ha posat èmfasi en què la desocupació ha baixat en termes interanuals en totes les comarques, amb forquilles de reducció d’entre 16,70% i el 5,32%.

De la mateixa manera, ha destacat la reducció de l’atur entre els menors de 25 anys en termes mensuals i interanuals (-12,42%) i ha recordat l’aposta decidida del Consell per a donar suport a este col·lectiu, amb iniciatives com AvalemJoves.

“Tot i això –ha continuat– no podrem estar satisfets mentre hi haja un sol valencià que no puga trobar un lloc de treball. Este és el nostre compromís”.

Així, ha reconegut que “encara queda molt per fer per a aconseguir la plena incorporació de la dona al mercat laboral en igualtat de condicions ja que les diferències en la reducció de feina seguixen sent importants (-12,28% front a -6,94% anual).

BAIXA EN TOTS ELS SECTORS

Pel que fa als sectors, el secretari autonòmic ha recalcat que, en termes interanuals, baixa en tots els sectors i, en línia amb les prioritats del Consell i, avança la recuperació d’ocupació en els sectors productius de la indústria on l’atur s’ha reduït un 10,88% en termes interanuals.

El responsable d’Ocupació ha destacat el fet que el descens més important s’ha registrat entre els aturats sense ocupació anterior, el que implica que “tenim a 915 valencians i valencianes (-3,34%) que s’han incorporat, tot i que siga de manera temporal, al mercat de treball. En termes interanuals esta xifra augmenta fins a 2.654 persones (-9,11%) sense ocupació anterior que han trobat treball enguany”, ha manifestat.

D’altra banda, ha valorat les dades d’afiliació a la seguretat social que, el desembre, passen la xifra de 1.767.361 afiliacions, amb 5.550 afiliats més que el mes anterior. En termes interanuals, l’afiliació ha augmentat en la Comunitat en un 3,59% (61.190 afiliats més), gairebé mig punt per damunt del registre nacional.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb