La Reial Acadèmia Sueca de Ciències enguany ha dividit el premi Nobel d’economia en dos i ha premiat, per una banda, David Card per la contribució empírica a l’economia sobre el treball, i per una altra, Joshua D. Angrist i Guido W. Imbens per les contribucions metodològiques a l’anàlisi de les relacions causals.

Tots tres tenen en comú que amb les seves aportacions han ajudat a estudiar les relacions causals entre diferents aspectes de les ciències socials, com ara la relació entre la immigració i els nivells salarials i laborals i el grau d’educació d’algú en la vida laboral i els seus ingressos futurs.

“Els estudis de Card sobre qüestions bàsiques per a la societat i les contribucions metodològiques d’Angrist i Imbens han demostrat que els experiments naturals són una font rica de coneixement. La seva recerca ha millorat substancialment la capacitat de respondre a les principals preguntes causals, que ha estat de gran benefici per a la societat”, diu Peter Fredriksson, president del Comitè de Premis de Ciències Econòmiques.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.