Els museus barcelonins expliquen contes sobre grans dones
En el cicle ‘Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones’ s’hi expliquen les vides d’artistes, arquitectes, estibadores i matemàtiques

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
Fins al final del mes de març diversos museus de Barcelona ofereixen el cicle ‘Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones‘. La programació va començar a mitjan febrer i inclou set contes pensats per a infants; en cada sessió s’expliquen les històries de dues dones vinculades a la natura, amb col·leccions o contingut del museu com a protagonistes. Hi participen els museus Marítim, Picasso, del Disseny, d’Arqueologia de Catalunya, Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Miró i el Museu de Ciències Naturals. I entre més històries, ja s’hi ha pogut sentir les de la musa de Picasso Fernande Olivier, la dissenyadora gràfica Mercedes Azúa i l’arqueòloga Aurora Martín.
El cicle té un objectiu triple: difondre la figura de diverses dones que han estat importants en la història de la ciència o l’art, intentar que esdevinguin un referent per als infants i, finalment, potenciar el fons de cada museu. A més, cada conte serà narrat per la formadora en oratòria Ïo Valls i la il·lustradora Àfrica Fanlo s’encarregarà de dibuixar-lo en directe. Els contes han estat ideats expressament per a aquesta activitat i són narracions de les escriptores Victoria Bermejo i Anna Manso.
La sessió de dissabte es farà al Museu Nacional d’Art de Catalunya i les protagonistes dels contes seran Anna Alcubierre, reconeguda escenògrafa i dissenyadora d’exposicions, i l’artista Mari Chordà. Eclèctica protagonista del moviment feminista, es dedica a investigar la representació pictòrica de la dona i els estereotips que l’envolten. El 16 de març el cicle es traslladarà al Museu Marítim, on es podran sentir les històries de l’estibadora del port de Barcelona Irene Bescós i de l’armadora Cristina Caparrós.
El cicle continuarà el 23 de març a la Fundació Miró, on es podrà descobrir la figura de l’arquitecta italobrasilera Lina Bo Bardi i la historiadora de l’art Martina Millà, responsable de les col·leccions del museu. Finalment, el 30 de març al Museu de Ciències Naturals s’explicarà la vida de la matemàtica, filòsofa i astrònoma Hypatia d’Alexandria i de la primatòloga Montse Colell.
Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits


