Mor el cuiner Antonio Ferrer, pioner gastronòmic que va aparèixer en l’obra de Vázquez Montalbán

  • L'escriptor el va convertir en un personatge de la novel·la 'La Rosa de Alejandría'

VilaWeb
Antonio Ferrer (fotografia: Twitter).

EFE

22.01.2024 - 19:53
Actualització: 22.01.2024 - 20:10

El cuiner Antonio Ferrer, que va dirigir el restaurant La Odisea al Barri Gòtic de Barcelona, va morir dissabte passat a Girona a setanta-un anys. Havia nascut a Saragossa el 1952. A més de ser un pioner en la gastronomia, l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán el va convertir en un personatge de la novel·la La Rosa de Alejandría.

Després de tancar el seu establiment a Barcelona el 1993, amb el qual havia obtingut una estrella Michelin, Ferrer es va instal·lar al castell d’Orriols, a Bàscara (Alt Empordà), i hi va obrir el restaurant l’Odissea de l’Empordà.

Entre els plats que van fer-lo popular, hi ha el formatge camembert arrebossat, el foie gras amb raïm, la lasanya de botifarra i el lluç amb salsa de tomàquet.

En l’obra de Vázquez Montalbán, Ferrer hi sortia com a cuiner a La Odisea, una aparició fruit de l’amistat sorgida a l’etapa en què van compartir militància al PSUC.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem