22.01.2024 - 19:53
|
Actualització: 22.01.2024 - 20:10
El cuiner Antonio Ferrer, que va dirigir el restaurant La Odisea al Barri Gòtic de Barcelona, va morir dissabte passat a Girona a setanta-un anys. Havia nascut a Saragossa el 1952. A més de ser un pioner en la gastronomia, l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán el va convertir en un personatge de la novel·la La Rosa de Alejandría.
Després de tancar el seu establiment a Barcelona el 1993, amb el qual havia obtingut una estrella Michelin, Ferrer es va instal·lar al castell d’Orriols, a Bàscara (Alt Empordà), i hi va obrir el restaurant l’Odissea de l’Empordà.
Entre els plats que van fer-lo popular, hi ha el formatge camembert arrebossat, el foie gras amb raïm, la lasanya de botifarra i el lluç amb salsa de tomàquet.
En l’obra de Vázquez Montalbán, Ferrer hi sortia com a cuiner a La Odisea, una aparició fruit de l’amistat sorgida a l’etapa en què van compartir militància al PSUC.