S’ha mort Carme Chacón

  • L'ex-diputada del PSC, de tan sols quaranta-sis anys, tenia problemes càrdio-vasculars

VilaWeb
Redacció
09.04.2017 - 20:11
Actualització: 16.04.2017 - 23:49

L’ex-diputada del PSC al congrés espanyol Carme Chacón s’ha mort avui a Madrid. Segons el diari El País, la seva família no la localitzava des d’ahir a la nit i avui uns quants amics s’han desplaçat a casa seva, on l’han trobada morta. Chacón, de tan sols quaranta-sis anys, tenia problemes de cor i un metge del Samur n’ha certificat la defunció.

En una entrevista a La Vanguardia de fa dos anys, explicava la seva afectació càrdio-vascular: ‘Per mi, la vida és un privilegi. Tinc una cardiopatia congènita i això em fa pensar que cada dia és un regal. En teoria, no podria ser mare. Tinc trenta-cinc pulsacions per minut, el cor a l’inrevés, un blocatge auricular i ventricular complet. Des de molt petita em van avisar que hauria de portar un marcapassos i una vida molt tranquil·la.’

Chacón va ser militant del PSC i membre de l’executiva del PSOE. Fou diputada al congrés espanyol des de l’any 2000 fins el 2013, a més del període del gener al juliol del 2016. També va ser ministra d’Habitatge espanyola entre el 2007 i el 2008 i de Defensa entre el 2008 i el 2011, en el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Així mateix, fou regidora a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat entre el 1999 i el 2003.

Sempre ha estat contrària al referèndum i al dret de decidir de Catalunya i això la va enfrontar a l’ex-secretari general del PSC Pere Navarro, quan hi donava suport. El seu antiindependentisme provenia d’una convicció ideològica i també d’una estratègia elemental en el camí per a arribar a ser la principal dirigent del PSOE. Quan el PSC va trencar la disciplina de vot al congrés espanyol el 2013 per a donar suport a la convocatòria d’un referèndum, Chacón es va arrenglerar amb els socialistes espanyols per a refusar-ho.

Va optar a la secretaria general del PSOE el 2012, però va perdre contra Alfredo Pérez Rubalcaba per tan sols 22 vots de diferència. Més endavant, el 2014, va ser escollida secretaria de Relacions Internacionals del partit fins el 2016, quan va dimitir.

A les xarxes hi ha començat a haver reaccions a la mort de Carme Chacón:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any