El diputat de la CUP, Benet Salellas, ha demanat aquest d’acomiadar l’advocat o el president del Consorci del Palau per no demanar en el seu informe final l’acusació de CDC en el judici del cas Palau: ‘O acomiadem el lletrat o el president del Consorci, però no acceptarem la claveguera catalana pagada amb els diners de tots’.

En un comunicat, Salellas afirma que la claveguera catalana ha rebentat les canonades del cas Palau, després que el ple del Parlament aprovés una proposta de resolució instant el Govern a demanar l’acusació de CDC, en una votació que va dividir JxSí –ERC va votar a favor i PDeCAT es va abstenir– i que va unir a la resta de l’oposició, que va secundar la proposta.

Les propostes de resolució que es van votar en el ple–de la CUP i CSQP– es van presentar quan el consorci va decidir no presentar acusació contra CDC, perquè els tres vots de la Generalitat en contra de fer-ho es van imposar als dos vots de l’Ajuntament, que no van tirar endavant perquè el Ministeri de Cultura es va absentar de la reunió per decidir-ho i no va emetre els seus dos vots.

El ple va aprovar instar el Govern a canviar el seu vot al moment en què expirava el termini perquè les parts presentessin les seves conclusions, però el lletrat del consorci no va incloure en les seves el que l’hemicicle demanava.

Per això, retreuen que l’advocat no demanés la suspensió del tràmit de conclusions quan era públic que s’estava produint una votació simultània al judici en el ple de la Cambra. Posteriorment, el govern va accedir a modificar la seva decisió en una nova reunió del Consorci i acusar CDC, però la presidenta de la sala, Montserrat Comas, va deixat clar que les seves conclusions ja eren definitives i que acceptar qualsevol canvi posava en risc tot el judici.

Avui, en la presentació dels informes dels lletrats, l’advocat del Consorci tampoc ha inclòs la decisió del Parlament: ‘No ha fet ni un sol esment d’aquest mandat que prové, entre altres, de la decisió dels 135 diputats que componen l’hemicicle’.

Salellas ha raonat que o el lletrat va per lliure o la direcció del Consorci ha estat qui ha donat instruccions contradictòries a aquelles que han decidit les administracions que en formen part, i ha considerat que ambdues coses són molt greus. ‘L’informe d’avui de l’advocat en el judici del cas Palau és un acte d’arrogància convergent i d’instrumentalització de les institucions’, ha sentenciat el diputat cupaire.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb