Mavi Mestre ha guanyat la primera tanda de l’elecció al rectorat de la Universitat de València amb el 43,17% dels vots ponderats. Ha superat Vicent Martínez (36,75%) i Maria Antonia García (20,07%). Com que cap dels candidats no ha passat del 50% dels vots, es farà una segona tanda el 6 de març.

El rector sortint, Esteban Morcillo, i el president de la junta electoral, Carlos Alfonso, han comparegut per a desgranar els resultats i la participació, que ha estat dispar. La participació més alta ha estat entre el col·lectiu de doctors amb vinculació permanent (83,48%). Dels no doctors o sense vinculació permanent han votat el 38,80%; del personal d’administració i serveis, el 66,93%; i dels investigadors en formació, un 42,11%. La xifra més baixa ha estat la dels estudiants: només un 8% han exercit el dret de vot.

Els resultats s’han computat pel sistema de vot ponderat per sectors de la comunitat universitària de la manera següent: el dels doctors amb vinculació permanent tenen el valor d’un 51% del total de vots a candidatures vàlidament emesos per la comunitat universitària; el vot dels no doctors o sense vinculació permanent té el valor d’un 12,67%; el dels estudiants té el valor d’un 25%; el del personal d’administració i serveis té el valor d’un 10%, i el vot dels investigadors en formació, de l’1,33%.

Més informació:

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.