La catedràtica Mavi Mestre (Oliva, 1956) ha estat elegida avui com a primera rectora de la Universitat de València. Mestre ha derrotat Vicent Martínez per un estret marge de vots després d’una segona volta. Mestre és catedràtica de psicologia bàsica i els últims vuit anys ha estat vice-rectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat.

Mestre ha aconseguit el 52,98% del vot ponderat, pel 47,02% de Martínez. Mai cap dona havia estat rectora de cap universitat del País Valencià. En total, han votat e 8.534 persones en un cens de 55.254 votants.

A la primera volta, Mestre ja fou la candidata més votada amb el 43,17% del vot ponderat, molt a prop de superar el 50%.

Més informació:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb