El president de CDC, Artur Mas, ha assegurat que el tàndem presidencial que ell planteja per pilotar el nou partit que naixerà aquest cap de setmana està ‘a mig camí entre una presidència més representativa i una presidència més directament executiva’, ja que tindrà funcions representatives però també de coordinació. En una entrevista a 8TV, Mas ha negat que ell vulgui ocupar tot l’espai i ha defensat que el fet que ell vulgui continuar no vol dir que no s’estigui promovent una renovació a la direcció. De fet, s’ha mostrat convençut que els integrants de l’executiva de dotze seran ‘pràcticament tots cares que la gent no coneix’. Ha apuntat que els actuals dirigents executius no hi seran, però ha recordat, per exemple, que Jordi Turull no ho és ara mateix.

‘El que jo proposo és un pas per donar protagonisme a un altra tipus de gent, cosa que vol dir que no dec ambicionar tantes coses’, ha argumentat Mas en resposta als que qüestionen que ell es torni a presentar com a president del nou partit. Ha assegurat que no vol que sembli que ve a ocupar tot l’espai, sinó que creu que els líders que porten molt temps han d’ajudar perquè n’emergeixin de nous.

Mas ha explicat que ell li ha proposat a Neus Munté fer un tàndem presidencial perquè és una ‘dona consistent, que s’hi va posar només fa tres anys i que fa un any que és portaveu’. ‘Això és feminitzar, això és rejovenir, i estem parlant de dalt de tot de la cúpula’, ha remarcat.

Ha reconegut que si només s’analitza una sola persona, ell mateix, no es pot dir que sigui nou, però ha demanat tenir en compte tot l’equip, i ha subratllat que ni Francesc Homs, ni Josep Rull, ni Francesc Sànchez, ni Lluís Corominas formaran part de la direcció executiva.

Mas no s’ha posat límit temporal per a la seva tasca com a president del nou partit, però ha insistit que no té ambició d’ocupar càrrecs, perquè si no, ha subratllat, no hauria renunciat al de president de la Generalitat. ‘La meva funció no és aparèixer com a nou, la meva funció és relligar tots els actius i l’experiència del passat, que és molta, amb el que ha de ser l’estructura i el projecte d’aquest nou partit’, ha conclòs.