consultes

L’Obra Cultural Balear (OCB) ha emès un comunicat en què denuncia que la plataforma de contractació del sector públic discrimina les persones de parla catalana, perquè impossibilita un ús normal d’aquesta llengua en el procés. Des del 24 de juliol de 2017, totes les entitats de l’administració autonòmica balear publiquen les seves ofertes en la plataforma de contractació, sota la responsabilitat de la direcció general del Patrimoni de l’Estat, del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques espanyol. Això, a la pràctica, fa que sigui impossible de fer un ús normal de la llengua catalana en matèria de contractació pública, tal com recorda l’OCB.

El conveni de col·laboració entre el ministeri espanyol i el govern de les Illes Balears estableix que la recerca de la informació, utilitzant els camps estructurats que determinen ambdues parts, podrà fer-se en llengua catalana. Però l’Obra denuncia que això no es compleix, cosa que fa palès ‘un incompliment flagrant d’aquest compromís per part de l’administració de l’estat’.

L’entitat explica que ni tan sols són en català les guies per a la navegació i utilització de la plataforma, ni l’apartat de preguntes freqüents. L’OCB es fa ressò de les queixes dels usuaris, tant particulars com empreses, que li han fet arribar aquesta ‘nova vulneració dels seus drets lingüístics’ per part de l’administració.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb