L’Obra Cultural Balear (OCB) considera que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) sobre el català en la sanitat pública és una ‘oportunitat immillorable’ perquè el govern rectifiqui i que el català sigui requisit per a treballar a la sanitat pública. En aquest sentit, demana que no presenti cap recurs de cassació al Tribunal Suprem espanyol.

L’entitat també sol·licita a l’executiu a aprovar un nou decret al pròxim consell de govern d’acord amb la Llei de Funció Pública per a fixar els requisits lingüístics que han de complir els treballadors sanitaris amb criteris de proporcionalitat.

La sentència del TSJIB diu que el català no pot ser un requisit d’accés sense que es modifiqui aquesta llei, però reconeix el dret de tothom a ser atès en català. Segons l’OCB, el govern ha de ser ‘coherent’ i canviar la norma amb la seva majoria parlamentària després de les ‘grans mobilitzacions populars i les vagues de fam per a reclamar que la llei s’adeqüés als drets de la ciutadania’.

La sentència també afirma que l’administració pot ordenar el coneixement del català, ‘contemplant-lo no merament com a mèrit sinó com a requisit general d’accés a les activitats públiques’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb