consultes

El president de l’Obra Cultural Balear (OCB), Josep de Luis, s’ha reunit amb la vice-presidenta del govern, Bel Busquets, per proposar que una part de l’import de turisme sostenible vagi destinat a normalitzar la llengua catalana en l’àmbit turístic. Entre les activitats que ha proposat l’Obra hi ha cursos per als treballadors de l’hostaleria que, ara mateix, tenen una àmplia oferta en llengües com ara l’alemany o l’anglès però que, sovint, ignoren la llengua pròpia perquè vénen de fora de les Balears.

L’Obra Cultural Balear s’ha mostrat satisfeta amb la feina feta pel govern quant a cultura, però ha insistit que cal fer un esforç i empènyer les polítiques lingüístiques abans del final de la legislatura.

De Luis ha ofert el suport de l’OCB en la defensa dels drets dels ciutadans de les Balears davant les institucions espanyoles i ha transmès a Busquets la necessitat de fer pinya –les institucions i les entitats de la societat civil– per aconseguir més sobirania i més autogovern.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb